Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di zucchero
- 140 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 120 g di mandorle pelate
- 2 albumi
- ½ cucchiaio di miele
- aroma di mandorle qualche goccia, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 772.4 kJ / 184.6 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 5.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta di mandorle
1h 30min
Dolcetti siciliani di mandorle
45min
Biscotti alle mandorle (senza glutine)
30min
Biscotti alle nocciole e crema gianduia (senza uova)
1h 30min
Cuori al cioccolato e pistacchio
2h
Daquoise ai pistacchi
1h
Semifreddo alle noci
6 Std. 30 Min
Granita di mandorle ('a muzzunata)
10min
Cheesecake al Prosecco
5h
Brioches con il tuppo
3h
Tronchetto di Natale "Foresta Nera"
1h 30min
Cheesecake alle fragole
4h 30min