Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto
- 4 uova
- 100 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 30 g di farina tipo 00
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 50 g di olio di semi di arachidi
Farcia
- 250 g di marmellata di arance
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 300 g di mascarpone
- 40 g di zucchero a velo vanigliato
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza grattugiata
Glassa
- 70 g di panna (min. 30% di grassi)
- 70 g di cioccolato fondente a pezzi
- 10 g di burro
Terminare la preparazione
- 4 fette di arancia candita
- 4 rametti di ribes rosso
- cioccolato fondente, riccioli
- scorza di arancia
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1525.8 kJ / 364.7 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 136.7 mg
Alternatywne przepisy
Alberello di bignè con crema diplomatica
2sa
Colomba
9 godz.
Pan di Spagna
1h
Torta cassetta di frutta
4h 40min
Cream tart a cuore (di LuCake)
10h 20 min
Rotolo con crema di yogurt e frutta fresca
1h
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1 godz. 20 min
Cream tart
4 godz.
Torta mimosa
1ωρ. 5 λεπτ.
Pasta biscotto
1h
Bignè con crema pasticcera
3h
Tronchetto al tiramisù
4 godz.