Urządzenia i Akcesoria
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 portions
Składniki
-
garlic cloves5
-
piece fresh ginger peeled4 cm
-
sesame oil40 g
-
soy sauce60 g
-
kecap manis120 g
-
extra firm tofu cut into 6 slices600 g
-
fresh Asian mushrooms of choice, cut into halves300 - 400 g
-
oil for brushing
-
fresh coriander leaves only, for garnishing
-
sesame seeds for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1590.4 mg
Białko
15.4 g
Kalorie
1173.9 kJ /
279.5 kcal
Tłuszcz
18.6 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
11.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crispy Korean tofu
1 godz. 20 min
Palak paneer
45 min
Baked masala fish
1 godz. 15 min
Sichuan zucchini and eggplant
1 godz. 15 min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15 min
Scrambled Tofu
20 min
Chilli con tempeh
20 min
Honey ginger tofu with greens
2 godz. 25 min
Miso salmon broth
40 min
Soba noodle mee goreng
40 min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35 min
Soba noodle and tofu salad
35 min