Urządzenia i Akcesoria
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 portions
Składniki
-
garlic cloves5
-
piece fresh ginger peeled4 cm
-
sesame oil40 g
-
soy sauce60 g
-
kecap manis120 g
-
extra firm tofu cut into 6 slices600 g
-
fresh Asian mushrooms of choice, cut into halves300 - 400 g
-
oil for brushing
-
fresh coriander leaves only, for garnishing
-
sesame seeds for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1590.4 mg
Białko
15.4 g
Kalorie
1173.9 kJ /
279.5 kcal
Tłuszcz
18.6 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
11.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegetarian Japchae
45 min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15 min
Yasai miso ramen
35 min
Kimchi stew
30 min
Mediterranean capsicums
2 godz.
Hoisin tofu with brown rice
50 min
Sweet and sour tempeh
50 min
Vegan moussaka
1 godz. 50 min
Soba noodle and tofu salad
35 min
Honey ginger tofu with greens
2 godz. 25 min
Soba noodle mee goreng
40 min
Crispy Korean tofu
1 godz. 20 min