Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 20 g fresh ginger
- 100 g pear, unpeeled and cored
- 40 g rice wine vinegar
- 20 g light soy sauce
- 30 g honey
- 2 pinches sea salt
- 130 g Korean chilli paste (gochujang) (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 350 g
- Kalorie
- 1903.3 kJ / 454.9 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 10.9 g
- Sód
- 5805 mg
Alternatywne przepisy
Cucumber and mint raita
30 min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1 Std. 10 Min
Roselle Payasam
35min
Tandoori chicken
45 min
Greek pita breads
1h 15min
Nyonya curry chicken bun
2 Std. 45 Min
Tamarind chutney
5 Min
Mint and peanut chutney
35min
Jalapeño honey butter
15min
Potato karakari
50min
Bengali fish cakes
1h 20 min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40 min