![Gochujang (Korean chilli paste) marinade Gochujang (Korean chilli paste) marinade](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6795bf0d-0589-4e7a-9f2b-cfff63bb8a7a/Derivates/3abd24ec-f354-415f-8f33-e8a76409bdb0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 20 g fresh ginger
- 100 g pear, unpeeled and cored
- 40 g rice wine vinegar
- 20 g light soy sauce
- 30 g honey
- 2 pinches sea salt
- 130 g Korean chilli paste (gochujang) (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 350 g
- Kalorie
- 1903.3 kJ / 454.9 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 10.9 g
- Sód
- 5805 mg
Alternatywne przepisy
Spring rolls with vegetable filling (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Beef rendang
6h 20min
Korean marinade
40 min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25min
French onion soup (Soupe à l’oignon)
1h
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1sa 50 dk
Shui zhu niu rou (chilli beef)
20 min
Korean fried chicken
4 godz.
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
1 godz. 30 min
Nasi lemak (coconut rice)
20 min
Satay sauce
15min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 dk