Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g asparagus spears, peeled and trimmed (max. 12 cm - see Tips)
- 2 tsp extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves, crushed
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
- 4 whole eggs
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 449.4 kJ / 107.4 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 70 mg
Alternatywne przepisy
Sautéed prawns
15min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2 Std. 20 Min
Sous vide chicken ballotine with red capsicum sauce (TM6)
2u. 5min
Acar Timun (Cucumber Acar)
30min
Sous-Vide Osso Buco
12h 40min
Sous-Vide Salmon
1h
Sous vide asparagus with poached eggs (TM5)
1h 5min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2 Std. 20 Min
Sous vide scrambled eggs
35min
Rare beef steak with herb garlic butter
2h 15min
Sous-vide strawberries with white chocolate mousse
2h
Sautéed mushrooms (400 g)
20min