Sous-vide asparagus with poached eggs

Sous-vide asparagus with poached eggs

4.5 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • asparagus spears peeled and trimmed (max. 12 cm - see Tips)
    300 g
  • extra virgin olive oil
    2 tsp
  • garlic cloves crushed
    2
  • water to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
  • lemon juice (½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
    30 g
  • whole eggs
    4
  • salt to season
  • ground black pepper to season

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 107.4 kcal / 449.4 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 6.9 g
Węglowodany 4.3 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 70 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...