![Miso glazed eggplant (Nasu dengaku) Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/096b928e-1e46-4d87-b54d-065f50a61668/Derivates/d382680b-90dd-45ef-88fc-613a57055ab3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- vegetable oil, to grease
- 2 eggplants (approx. 250 g each)
- 80 g miso paste of choice
- 20 g mirin
- 15 g white sugar
- 20 g sake
- 160 g water
- 1 tsp toasted sesame seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 562.9 kJ / 134.6 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 641.2 mg
Alternatywne przepisy
Chao qing cai (Chinese greens)
10 min
Potato and porcini mushroom soup
30min
Tomato-egg drop soup
20 min
Tuna nicoise salad (gut health)
1 godz. 15 min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1 godz. 5 min
Rice paper rolls (Thermomix® Cutter)
1h
Ukrainian dressed herrings
1h
Sweetcorn and black rice salad
1h
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 godz. 5 min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20 min
Mushroom and kale risotto
55 min