Urządzenia i Akcesoria
Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
vegetable oil to grease
-
eggplants (approx. 250 g each)2
-
miso paste of choice80 g
-
mirin20 g
-
white sugar15 g
-
sake20 g
-
water160 g
-
toasted sesame seeds to garnish1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
641.2 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
562.9 kJ /
134.6 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
25.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Yellow Curry with Mushroom (Dandelion restaurant)
1 godz.
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2 godz.
Roasted Aubergine with Oyster Mushrooms
1 godz.
New potato and asparagus salad with dill pesto
40 min
Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)
1 godz.
Sukiyaki
55 min
Mushroom cappuccino
25 min
Tingly Korean pork noodle ramyeon
50 min
One whole cauliflower
45 min
ABC Soup
1 godz. 10 min
Sichuan zucchini and eggplant
1 godz. 15 min
Teriyaki salmon with edamame and cucumber (Diabetes)
50 min