Urządzenia i Akcesoria
Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
vegetable oil to grease
-
eggplants (approx. 250 g each)2
-
miso paste of choice80 g
-
mirin20 g
-
white sugar15 g
-
sake20 g
-
water160 g
-
toasted sesame seeds to garnish1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
641.2 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
562.9 kJ /
134.6 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
25.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Soba noodle and tofu salad
35 min
Sichuan zucchini and eggplant
1 godz. 15 min
Yellow Curry with Mushroom (Dandelion restaurant)
1 godz.
Mushroom Stock Paste
1 godz. 35 min
Laksa paste (Noni Jenkins)
10 min
Quick prawn laksa (Noni Jenkins)
25 min
Makrut lime fish curry with quinoa (Diabetes)
1 godz. 35 min
Japanese pumpkin dumplings in dashi broth (Matthew Kenney)
2 godz. 10 min
Gaji Namul (Steamed Aubergine Side Dish)
45 min
Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)
1 godz.
Homemade Soy Milk
30 min
All-in-one chicken congee
35 min