Urządzenia i Akcesoria
Cheese and jalapeño savoury hot cross buns
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 portions
Składniki
Buns
-
mature cheddar cheese cut into cubes (3 cm)100 g
-
jalapeño chillies deseeded and cut into halves1 - 2
-
milk150 g
-
water50 g
-
dried instant yeast1 tbsp
-
baker's flour plus extra to dust450 g
-
salt1 pinch
-
butter cut into pieces50 g
-
light brown sugar1 tbsp
-
egg1
-
ground nutmeg¼ tsp
-
sweet smoked paprika¼ tsp
Piping
-
plain flour80 g
-
salt1 pinch
-
olive oil1 ½ tsp
-
water60 g
-
egg beaten1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
96.3 mg
Białko
9 g
Kalorie
1059.4 kJ /
253.2 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Węglowodany
34.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beer and chilli peanut clusters
1 godz. 25 min
Herb and garlic pull-apart bread
1 godz. 35 min
Spiced pear jam and chorizo
1 godz. 35 min
Lamb tikka with spicy eggplant
35 min
Five seed bread
1 godz. 50 min
Quick puff pastry
1 godz. 20 min
Brioche hot cross buns
2 godz. 30 min
Runny custard
10 min
Orange Campari marmalade
1 godz. 35 min
Wholemeal crumpets
1 godz. 40 min
Walnut and blue cheese shortbread
1 godz. 20 min
Seeded bread loaf
3 godz. 20 min