Urządzenia i Akcesoria
Hummus z pieczoną papryką (BLW, dla dzieci)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
650 g
Składniki
-
1 czerwona papryka duża (ok. 250 g), bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 1 łyżeczka do skropienia
-
1 puszka białej ciecierzycy, z puszki wraz z zalewą (400 g)
-
1 - 2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
60 g pasty tahini
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ząbek czosnku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 30 g
Sód
47.7 mg
Białko
2 g
Kalorie
244.7 kJ /
58.5 kcal
Tłuszcz
3.2 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA DLA DZIECI
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kremowy „serek” z nerkowców
25 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Ziemniaki i dynia na parze (BLW, dla dzieci)
25 min
Marchewka i pietruszka na parze (BLW, dla dzieci)
25 min
Wegańskie aïoli
5 godz. 10 min
Purée z kalafiora i ziemniaka (od 7. miesiąca życia)
35 min
Kurczak z cukinią i warzywami (od 6. miesiąca życia)
35 min
Purée z dyni (dla dzieci)
50 min
Masło z orzechów nerkowca
50 min
Placki bananowe z cynamonowym jogurtem (BLW, dla dzieci)
25 min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min
Krupnik z kurczakiem (BLW, dla dzieci)
1 godz. 20 min