
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 czerwona papryka duża (ok. 250 g), bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki
- 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 1 łyżeczka do skropienia
- 1 puszka białej ciecierzycy, z puszki wraz z zalewą (400 g)
- 1 - 2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 60 g pasty tahini
- 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 ząbek czosnku
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 58.5 kcal / 244.7 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Sód
- 47.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wytrawne muffinki warzywne z serem (BLW, dla dzieci)
45 min
Purée z dyni (przepis podstawowy)
40 min
Mini galette z grzybami
1 godz. 45 min
Roślinna pianka do kawy
10 min
Kremowy „serek” z nerkowców
25 min
Ziemniaki i dynia na parze (BLW, dla dzieci)
25 min
Gotowanie na parze ćwiartek gruszek (200-400 g)
15 min
Gotowanie na parze papryki (100-300 g)
15 min
Ser labneh z ziołami w oliwie
85 godz. 25 min
Hummus z warzyw z rosołu
10 min
Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym
1 godz.
Owsianka marchewkowa z cynamonem (BLW, dla dzieci)
25 min