Risotto agli asparagi bianchi con uovo grattugiato
TM6

Risotto agli asparagi bianchi con uovo grattugiato

4.4 (14 ocen)

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 2 uova
  • 30 scalogno, a listerelle
  • 350 g di asparagi bianchi freschi, puliti e a tocchetti (1 cm)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso per risotto (Carnaroli o Arborio, cottura 17 minuti)
  • 50 g di vino bianco secco
  • 750 g di acqua + q.b.
  • 15 g di dado per brodo vegetale
  • 25 g di burro

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2096 kJ / 501 kcal
Białko
16.3 g
Węglowodany
67.7 g
Tłuszcz
19.2 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Błonnik
2.6 g
Sód
136.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy