Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 2 uova
- 30 scalogno, a listerelle
- 350 g di asparagi bianchi freschi, puliti e a tocchetti (1 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli o Arborio, cottura 17 minuti)
- 50 g di vino bianco secco
- 750 g di acqua + q.b.
- 15 g di dado per brodo vegetale
- 25 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2096 kJ / 501 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 67.7 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 136.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di patate e zucca
50 dk
Risotto porri e finocchi
40 Min
Risotto zucchine e pancetta
35 dk
Risotto al radicchio rosso di Verona
40 Min
Risotto radicchio e uva
40 Min
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30 Min
Risotto radicchio e pancetta
40 Min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35 dk
Risotto mimosa
55min
Risotto radicchio e salsiccia
35 dk
Tagliolini al radicchio rosso
30 Min
Risotto mele, speck e timo
40 Min