Risotto agli asparagi bianchi con uovo grattugiato

Risotto agli asparagi bianchi con uovo grattugiato

4.5 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi
    50 g
  • uova
    2
  • scalogno a listerelle
    30
  • di asparagi bianchi freschi, puliti e a tocchetti (1 cm)
    350 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di riso per risotto (Carnaroli o Arborio, cottura 17 minuti)
    320 g
  • di vino bianco secco
    50 g
  • di acqua + q.b.
    750 g
  • di dado per brodo vegetale
    15 g
  • di burro
    25 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 501 kcal / 2096 kJ
Białko 16.3 g
Tłuszcz 19.2 g
Węglowodany 67.7 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Sód 136.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...