Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di porro a fettine (1-2 cm)
- 120 g di pancetta a cubetti
- 200 g di patate, pelate e a pezzi (1-2 cm)
-
300
g di funghi champignon freschi a fette
lub 200 g di funghi porcini freschi a fette - 400 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 946.8 kJ / 226.3 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 548.7 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di carote e pomodori secchi
40min
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40min
Crema di zucchine con dadolata di pomodori
40min
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50 min
Vellutata di porcini
50 min
Zuppa di peperoni rossi e zucchine
55 min
Crema di porri gratinata
50 min
Vellutata di funghi
50 min
Zuppa di porcini
45min
Zuppa di lenticchie e funghi
45min
Crema di funghi
20min
Zuppa di funghi e paprika
30 min