Vellutata di porri, funghi e pancetta
TM5 TM6

Vellutata di porri, funghi e pancetta

4.7 (118 ocen)

Składniki

  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di porro a fettine (1-2 cm)
  • 120 g di pancetta a cubetti
  • 200 g di patate, pelate e a pezzi (1-2 cm)
  • 300 g di funghi champignon freschi a fette
    lub 200 g di funghi porcini freschi a fette
  • 400 g di acqua
  • 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • pepe nero macinato, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
946.8 kJ / 226.3 kcal
Białko
10.1 g
Węglowodany
10.8 g
Tłuszcz
16 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Błonnik
2.8 g
Sód
548.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy