Vellutata di porri, funghi e pancetta

Vellutata di porri, funghi e pancetta

4.7 133 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di porro a fettine (1-2 cm)
  • 120 g di pancetta a cubetti
  • 200 g di patate pelate e a pezzi (1-2 cm)
  • 300 g di funghi champignon freschi a fette
    200 g di funghi porcini freschi, a fette
  • 400 g di acqua
  • 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • pepe nero macinato a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 226.3 kcal / 946.8 kJ
Białko 10.1 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 10.8 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Sód 548.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...