Vellutata di cavolo viola e panna

Vellutata di cavolo viola e panna

4.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 150 g di cipolla rossa 100 a pezzi + 50 a rondelle sottili
  • 500 g di cavolo cappuccio rosso a pezzi 5 cm
  • 120 g di patata a pezzi 3 cm
  • 700 g di brodo vegetale
  • 1 cucchiaino di sale + q.b
  • 2 pizzichi di pepe macinato + q.b
  • 2 pizzichi di noce moscata in polvere
  • 20 g di aceto balsamico
  • 150 g di panna fresca liquida fredda
  • 20 g di semi di sesamo neri
  • 40 g di chips di verdure

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 394 kcal / 1651 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 27.8 g
Węglowodany 33.2 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 15.3 g
Sód 806.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...