![Douhua (soft bean curd) with sweet syrup Douhua (soft bean curd) with sweet syrup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cbb3119224138939d1449b932957b310/Derivates/b0dbf555a0e2b3f1ea8d84892c39a39355d4dd18.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ginger sugar syrup
- 200 g water
- 100 g white sugar
- 100 g palm sugar
- 50 g fresh ginger, cut into slices
- 4 pandan leaves (optional)
Douhua
- 200 g dried soybeans
- 2250 g water, plus extra to soak and cook
- ½ tsp Glucono Delta Lactone (GDL) (see Tips)
- 1 tbsp cornflour
- 1 tbsp water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 762 kJ / 182.1 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 24.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shallot Oil
25 Min
Cantonese Steamed Fish
40 Min
Charcoal Bread
2h 35min
Tiger Shaped Pineapple Tarts
1 Std. 50 Min
Douhua (soybean curd)
10h 25min
Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake)
2h 25 min
Crispy Shallots and Shallot Oil
25 Min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 Std. 5 Min
Pineapple Tarts
1 Std. 30 Min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 Std. 25 Min
One Pot Chicken Rice
50 min
Homemade Pandan Kaya
55 Min