Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ginger sugar syrup
- 200 g water
- 100 g white sugar
- 100 g palm sugar
- 50 g fresh ginger, cut into slices
- 4 pandan leaves (optional)
Douhua
- 200 g dried soybeans
- 2250 g water, plus extra to soak and cook
- ½ tsp Glucono Delta Lactone (GDL) (see Tips)
- 1 tbsp cornflour
- 1 tbsp water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 762 kJ / 182.1 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 24.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45 min
Mock Fin Soup
35min
Braised Mushroom With Broccoli And Beancurd Sheets
35min
Pulut Tai Tai (Steamed Blue Glutinous Rice)
2 Std. 35 Min
Douhua (soybean curd)
10sa 25 dk
Pineapple tarts
1h 30min
Taiwanese Traditional Meat Floss
1h 40min
Traditional Chinese Peanut Cookies
1 Std. 20 Min
Japanese Cheese Tarts
1 Std. 55 Min
Homemade Pandan Kaya
55min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min
Cantonese Steamed Fish
40 min