Urządzenia i Akcesoria
Douhua (soft bean curd) with sweet syrup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 godz. 25 min
6 portions
Składniki
Ginger sugar syrup
-
water200 g
-
white sugar100 g
-
palm sugar100 g
-
fresh ginger cut into slices50 g
-
pandan leaves (optional)4
Douhua
-
dried soybeans200 g
-
water plus extra to soak and cook2250 g
-
Glucono Delta Lactone (GDL) (see Tips)½ tsp
-
cornflour1 tbsp
-
water1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
24.5 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
762 kJ /
182.1 kcal
Tłuszcz
1.7 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
39.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kimchi Sauce
20 min
Tau Suan (Split Mung Bean Dessert)
50 min
Peach Gum Snow Fungus Dessert
Brak ocen
Tang Yuan (Glutinous Rice Balls In Ginger Syrup)
Brak ocen
Douhua (soybean curd)
10 godz. 25 min
Black sesame cream soup
15 min
Mantao
1 godz.
Cantonese Steamed Fish
40 min
Sambal Kangkung
10 min
Green tea ice cream (TM6 only)
24 godz. 30 min
Calamansi Juice
5 min