![Ma Lai Koh (Steamed Caramel Cake) Ma Lai Koh (Steamed Caramel Cake)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/eb58978a-e770-4e61-9aad-03f26d9f08b5/Derivates/2f9772bb-7765-41c7-8813-989fb5118204.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g self-raising flour
- ¾ tsp baking soda
- 200 g caster sugar
- 1600 g water
- 150 g coconut milk, warm (see tips)
- 3 pandan leaves, tied into knots
- ⅛ tsp salt
- 3 eggs, A-sized (65 g each)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 515 kJ / 123 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 224 mg
Alternatywne przepisy
Tiger Shaped Pineapple Tarts
1 godz. 50 min
Pineapple Tarts
1 Std. 30 Min
Dou sha (red bean paste)
49h 10min
Egg Tarts
50 min
Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake)
2h 25min
Pandan chiffon cake
5hod. 15min
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min
Chicken porridge with century egg
30 min
Kaya (coconut jam)
1h 10min
Soy milk
24h 30 min
Homemade Soy Milk
35 min
Homemade Pandan Kaya
55min