Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g self-raising flour
- ¾ tsp baking soda
- 200 g caster sugar
- 1600 g water
- 150 g coconut milk, warm (see tips)
- 3 pandan leaves, tied into knots
- ⅛ tsp salt
- 3 eggs, A-sized (65 g each)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 515 kJ / 123 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 224 mg
Alternatywne przepisy
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45 Min
Pineapple Tarts
1j 30 menit
Luo bo gao (radish cakes)
25j 20 menit
Chai Buey
1 Std. 45 Min
Authentic Meat Floss
1 Std. 40 Min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake)
2 godz. 25 min
Gai Dan Gou (Chinese Steamed Egg Sponge Cupcakes)
30 min
Shallot Oil
25 min
Homemade Pandan Kaya
55 Min
Homemade Fish Ball Soup
2j
Homemade Soy Milk
35 Min