Urządzenia i Akcesoria
Ma Lai Koh (Steamed Caramel Cake)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
15 pieces
Składniki
-
self-raising flour150 g
-
baking soda¾ tsp
-
caster sugar200 g
-
water1600 g
-
coconut milk warm (see tips)150 g
-
pandan leaves tied into knots3
-
salt⅛ tsp
-
eggs A-sized (65 g each)3
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
224 mg
Białko
2 g
Kalorie
515 kJ /
123 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 godz.
Sesame Crème
10 min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 godz. 5 min
Ikan Bilis Seasoning Powder
40 min
Pandan Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 godz. 5 min
Gai Dan Gou (Chinese Steamed Egg Sponge Cupcakes)
30 min
Pandan chiffon cake
5 godz. 15 min
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35 min
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min
Homemade Pandan Kaya
55 min
Steamed Tapioca Kuih
50 min
Authentic Meat Floss
1 godz. 40 min