Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g firm white fish fillets, skinless, cut into pieces (see Tips)
- 2 tsp salt, plus extra to taste
- 1 tsp ground white pepper
- 100 g ice cubes, plus extra for iced water (see Tips)
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 800 g water, plus extra for iced water
- 1 garlic clove, cut into thin slices (optional)
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped, for garnishing
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thin slices, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 1826.2 kJ / 434.8 kcal
- Białko
- 80.9 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 6910.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken porridge with century egg
30 min
Chicken Porridge With Century Egg
30 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Nyonya Fish Maw Soup
1 godz. 10 min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15min
Mantou buns
1 godz. 30 min
Kacangma (Motherwort Chicken)
35 min
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min
Kaya (coconut jam)
1 godz. 10 min
Sambal Petai Prawns
20 min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Four Course Meal (Chicken Rice)
1h 25min