Urządzenia i Akcesoria
Tang Yuan (Glutinous Rice Balls In Ginger Syrup)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions
Składniki
-
water3000 g
-
glutinous rice flour250 g
-
old ginger smashed and flattened60 g
-
Chinese red dates seeds removed8 pieces
-
brown sugar150 g
-
pandan leaves tied into knots4
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
13.8 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
845.2 kJ /
202 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
47.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Nasi Goreng Kampung
40 min
Creamy Butter Milk Crabs
40 min
Singapore Chilli Crab
50 min
Vanilla Yogurt
12 godz. 20 min
Indonesian green spice paste
40 min
Calamansi Juice
5 min
Cantonese Steamed Fish
40 min
Cempedak Cake
1 godz. 30 min
Bubur Cha Cha (Coconut Milk Dessert with Sweet Potatoes)
40 min
Singapore Laksa
55 min
Garlic, Olive Oil and Chilli Spaghetti
30 min
Stir Fried Sweet Potato Leaves with Garlic
10 min