Urządzenia i Akcesoria
Tang Yuan (Glutinous Rice Balls In Ginger Syrup)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions
Składniki
-
water3000 g
-
glutinous rice flour250 g
-
old ginger smashed and flattened60 g
-
Chinese red dates seeds removed8 pieces
-
brown sugar150 g
-
pandan leaves tied into knots4
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
13.8 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
845.2 kJ /
202 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
47.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hainanese chicken and rice
1 godz. 50 min
HongKong Style Soy Braised Chicken
Brak ocen
Sambal Belacan
5 min
Chinese Tea Eggs
1 godz.
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
30 min
Acar Timun (Cucumber Acar)
Brak ocen
Lemonade
5 min
Black Bean Pig's Tail Soup
2 godz. 20 min
Squid ink pasta
1 godz.
Sambal Kangkung
10 min
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3 godz. 30 min
Stir Fried French Beans
15 min