![Dou sha (red bean paste) Dou sha (red bean paste)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/400258DE-FACC-4AF0-8218-040685453756/Derivates/de92bb70-1494-4ba6-8283-1c1e4953056a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g dried adzuki beans (see Tips)
- 1000 g water, plus extra for soaking
- 1 pandan leaf (see Tips)
- 200 - 250 g white sugar, to taste
- Wartości odżywcze
- na 865 g
- Kalorie
- 8000.2 kJ / 1912.1 kcal
- Białko
- 71.7 g
- Węglowodany
- 412.9 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 48.9 g
- Sód
- 87.3 mg
Alternatywne przepisy
Mantou buns
1 Std. 30 Min
Kaya (coconut jam)
1 godz. 10 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 Min
Soy milk
24h 30 phút
Homemade Soy Milk
35 min
Pineapple Tarts
1 Std. 30 Min
Chicken Porridge With Century Egg
30 Min
Dou sha bao (red bean paste buns)
9h 30min
Hokkaido Milk Loaf
4 Std. 20 Min
Homemade Fish Ball Soup
2 Std.
Homemade Pandan Kaya
55 Min
Killer Toast
2 Std.