![Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly) Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/92b0654b-1a3e-4072-839b-af6205bdd2fb/Derivates/064defec-2d82-479c-ab1a-38b14daf61fb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1800 g water
- 600 g pork belly, with skin, cut in pieces (5 cm x 2 cm)
- 4 - 5 eggs, with shell, cleaned
- 60 g light soy sauce
- 20 g dark soy sauce
- 8 - 10 garlic cloves, smoked, with skin
- 1 cinnamon stick
- 2 star anise
- 2 cloves
- 10 white peppercorns, crushed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2427 kJ / 580 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 56 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 817 mg
Alternatywne przepisy
Braised pork belly
55 Min
Yam Rice
45 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10min
Sweet and sour pork ribs
40 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 min
Pineapple Pork Ribs
1h 10min
White Radish Pork Rib Soup
3sa
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1sa 50 dk
Rice Wine Chicken
30 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min