Urządzenia i Akcesoria
Indyk w glazurze pomarańczowej
Składniki
Pomarańczowa solanka i marynowanie indyka
-
4 pomarańcze ekologiczne (patrz wskazówka)
-
2 ząbki czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1500 g wody
-
100 g syropu klonowego
-
90 g soli
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 tuszka z indyka w całości (4,5-5 kg)
Nadzienie
-
1000 g wody
-
150 g ryżu brązowego
-
3 ząbki czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g masła
-
500 g białej kiełbasy, surowej bez osłonek, podzielonej na kawałki (patrz wariant)
-
50 g rodzynek
Glazura pomarańczowa
-
80 g syropu klonowego
-
30 g sosu sojowego
-
4 goździki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczony rostbef z purée z suszonymi pomidorami i sosem z czerwonego wina
14 godz. 30 min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min
Kurczak po peruwiańsku z zielonym sosem i sałatką z awokado
10 godz. 30 min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 godz. 15 min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1 godz. 30 min
Steki panierowane w pieprzu
20 min
Polędwica wieprzowa à la Wellington z szampańskim sosem
1 godz. 15 min
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
3 godz.
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min