Indyk w glazurze pomarańczowej

Indyk w glazurze pomarańczowej

4.7 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 29 godz. 45 min
8 porcji

Składniki

Pomarańczowa solanka i marynowanie indyka
  • 4 pomarańcze ekologiczne (patrz wskazówka)
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1500 g wody
  • 100 g syropu klonowego
  • 90 g soli
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 tuszka z indyka w całości (4,5-5 kg)
Nadzienie
  • 1000 g wody
  • 150 g ryżu brązowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g masła
  • 500 g białej kiełbasy, surowej bez osłonek, podzielonej na kawałki (patrz wariant)
  • 50 g rodzynek
Glazura pomarańczowa
  • 80 g syropu klonowego
  • 30 g sosu sojowego
  • 4 goździki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1162.1 kcal / 4862 kJ
Białko 126.3 g
Tłuszcz 50.1 g
Węglowodany 46.1 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 15.6 g
Sód 5898.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...