Urządzenia i Akcesoria
Marchewkowo-serowy dip
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
10 porcji
Składniki
-
200 g sera cheddar pomarańczowego, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki
-
2 cebule dymki tylko zielona część, pokrojone na 3 cm kawałki
-
250 g serka śmietankowego twarogowego, typu Almette®, podzielonego na kawałki
-
150 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
1 ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ - 1 ½ łyżeczki soli (patrz wskazówka)
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki musztardy Dijon
-
1 pęczek natki pietruszki, świeżej
-
krakersy do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
578.9 mg
Białko
9.1 g
Kalorie
896.6 kJ /
214.2 kcal
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Węglowodany
7.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min
Deska masła z pesto szpinakowym
10 min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1 godz. 30 min
Babka mięsna
1 godz. 30 min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Mus z buraka z orzechami włoskimi
1 godz. 10 min
Mini ptysie serowe (Gougères)
1 godz.
Wytrawne serniczki z łososiem
4 godz. 15 min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 godz. 35 min
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45 min
Kolorowy wieniec wielkanocny
2 godz. 30 min