Marchewkowo-serowy dip

Marchewkowo-serowy dip

4.5 54 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
10 porcji

Składniki

  • 200 g sera cheddar pomarańczowego, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 150 g marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 2 cebule dymki tylko zielona część, pokrojone na 3 cm kawałki
  • 250 g serka śmietankowego twarogowego, typu Almette®, podzielonego na kawałki
  • 150 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 1 ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ½ - 1 ½ łyżeczki soli (patrz wskazówka)
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 1 pęczek natki pietruszki, świeżej
  • krakersy do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 578.9 mg
Białko 9.1 g
Kalorie 896.6 kJ / 214.2 kcal
Tłuszcz 16.7 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Węglowodany 7.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...