
Urządzenia i Akcesoria
Marchewkowo-serowy dip
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
10 porcji
Składniki
-
sera cheddar pomarańczowego, pokrojonego na 2 cm kawałki200 g
-
marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki150 g
-
cebule dymki tylko zielona część, pokrojone na 3 cm kawałki2
-
serka śmietankowego twarogowego, typu Almette®, podzielonego na kawałki250 g
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki150 g
-
czosnku, granulowanego1 ½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
soli (patrz wskazówka)½ - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
musztardy Dijon2 łyżeczki
-
natki pietruszki, świeżej1 pęczek
-
krakersy do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
214.2 kcal /
896.6 kJ
Białko
9.1 g
Tłuszcz
16.7 g
Węglowodany
7.2 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Sód
578.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska