Marchewkowo-serowy dip

Marchewkowo-serowy dip

4.5 48 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
10 porcji

Składniki

  • sera cheddar pomarańczowego, pokrojonego na 2 cm kawałki
    200 g
  • marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki
    150 g
  • cebule dymki tylko zielona część, pokrojone na 3 cm kawałki
    2
  • serka śmietankowego twarogowego, typu Almette®, podzielonego na kawałki
    250 g
  • serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
    150 g
  • czosnku, granulowanego
    1 ½ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • soli (patrz wskazówka)
    ½ - 1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • musztardy Dijon
    2 łyżeczki
  • natki pietruszki, świeżej
    1 pęczek
  • krakersy do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 214.2 kcal / 896.6 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 16.7 g
Węglowodany 7.2 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Sód 578.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...