Urządzenia i Akcesoria
Marchewkowo-serowy dip
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
10 porcji
Składniki
-
200 g sera cheddar pomarańczowego, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na 3 cm kawałki
-
2 cebule dymki tylko zielona część, pokrojone na 3 cm kawałki
-
250 g serka śmietankowego twarogowego, typu Almette®, podzielonego na kawałki
-
150 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
1 ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ - 1 ½ łyżeczki soli (patrz wskazówka)
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki musztardy Dijon
-
1 pęczek natki pietruszki, świeżej
-
krakersy do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
578.9 mg
Białko
9.1 g
Kalorie
896.6 kJ /
214.2 kcal
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Węglowodany
7.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Orzechy laskowe w czekoladzie i wiórkach kokosowych
1 godz. 10 min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1 godz. 30 min
Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami
15 min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 godz. 5 min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 godz. 35 min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2 godz. 30 min
Koszyczki z prosciutto
40 min
Mini frittaty z warzywami
35 min
Marchewki w jadalnej ziemi
1 godz. 50 min
Zielone omleciki z Varomy
40 min
Sałatka kalafiorowo-brokułowa
10 min