Wersje kompatybilne
Steamed Bak Choy, Chicken And Tomato Egg Drop Soup
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken and marinade
- 300 g boneless chicken thighs, cut in strips (2 cm)
- 1 tbsp light soy sauce
- ½ tsp dark soy sauce
- 1 tbsp cornflour (starch)
Egg mixture
- 3 eggs
- ½ tsp salt
Tomato soup and bak choy
- 2 garlic cloves, unpeeled
- 30 g olive oil
- 5 g fresh ginger, thinly sliced
- 2 tomatoes, medium size, cut in pieces (3 cm)
- 2 stalks spring onions, white parts only
- 700 g hot water
-
1
chicken stock cube
lub 1 heaped tablespoon chicken stock powder - 200 g bak choy (see tip)
- 1 tbsp cornflour (starch)
- 3 tbsp water
- 5 g sesame oil
- 1 tbsp light soy sauce
- 1 tbsp oyster sauce
- 1 pinch sugar
- 1 dash white pepper powder
- shallot oil, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1160 kJ / 277 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 943 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stir Fried French Beans
15min
Stir Fried Whole Fish
20min
Garlic, Olive Oil and Chilli Spaghetti
30 Min
Ginger Pork
25 Min
Jiu Hu Char (Fried Yam Bean with Shredded Cuttlefish)
35 Min
Jiu Hu Char (Fried Yam Bean with Shredded Cuttlefish)
Brak ocen
Hand Ripped Cabbage
20min
Black Bean Pig's Tail Soup
2 godz. 20 min
Garlic, olive oil and chilli spaghetti
30 Min
Braised Potatoes With Mince Meat
30 Min
Braised Rice Wine Fish
20min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20min