Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di cipolle rosse di Tropea, a metà o in 3 spicchi in verticale
- 80 g di caciocavallo a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 250 g di patate, pelate e a cubetti (1x1 cm)
- 800 g di acqua
- 15 g di dado per brodo vegetale
- ½ peperoncino piccante fresco a pezzi
- 200 g di pane bianco raffermo, tostato e tagliato a cubetti
- pecorino grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1676.5 kJ / 400.8 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 532.9 mg
Alternatywne przepisy
Minestra di zucca, castagne e fagioli
40 min
Zuppetta di ceci
45min
Stufato di lenticchie
1h
Zuppa frantoiana
45min
Risotto cavolo cappuccio viola e Gorgonzola
35 Min
Mesciua spezzina
1h
Uova alla triestina
30 Min
Risotto con petali di carote e caprino
30 Min
Bucatini con ragù di cotechino e noci
30 Min
Zuppa di pane, cavolo nero e Fontina
1 Std. 30 Min
Focaccia alla curcuma
3 Std. 30 Min
Risotto pere e Castelmagno
35 Min