![Licurdia calabrese Licurdia calabrese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/14c38f1f25ea283c822ec5c924cbe629/Derivates/fdb7b6b863f6f74e51b9f8a5396980b55458ec92.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di cipolle rosse di Tropea, a metà o in 3 spicchi in verticale
- 80 g di caciocavallo a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 250 g di patate, pelate e a cubetti (1x1 cm)
- 800 g di acqua
- 15 g di dado per brodo vegetale
- ½ peperoncino piccante fresco a pezzi
- 200 g di pane bianco raffermo, tostato e tagliato a cubetti
- pecorino grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1676.5 kJ / 400.8 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 532.9 mg
Alternatywne przepisy
Linguine allo sgombro
30 Min
Pici all'etrusca
1 Std. 45 Min
Scaloppine di vitello allo zenzero e limone
30 Min
Risotto con petali di carote e caprino
30 Min
Crepês asparagi e salsiccia
1 Std. 50 Min
Mesciua spezzina
1 Std.
Paccheri zucca e provola
45 Min
Orzo con pollo al miele con pesto
45 Min
Bortellina
30 Min
Polpette di peperoni
1 Std.
Gattò di patate e spinaci
2h
Zuppa frantoiana
45 Min