Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g di latte
- 1 - 2 pizzichi di zucchero
- 20 g di lievito di birra fresco
- 450 g di farina
- 90 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 50 g di cipolla
- 1 spicchio di aglio
- 400 g di foglie di bietola, a pezzi (4-5 cm)
-
100
g di pomodoro in scatola
lub 100 g di pomodorini - 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino raso di sale
- 20 g di pinoli sgusciati leggermente tostati in padella
- 150 g di Feta
- 8 pomodorini, a metà
- 1 uovo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1821.6 kJ / 435.4 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 55.1 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 619.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetti di orata con panure alle olive e zucchine
40 min
Petto di tacchino ripieno con salsa all'uva
1h
Filetti di sgombro all'arancia
40 min
Crostata di pomodori con pesto
1h 30min
Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini
30min
Quiche ai peperoni e pomodori
1h 30min
Cracker stella con verdure e ceci insaporiti
40 min
Salmone al pesto di pomodori rossi
30min
Insalata di pasta alla mediterranea
30min
Pane con frutta secca
55min
Focaccia di patate in padella
1h
Bowl con falafel e verdure
30min