Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g di latte
- 1 - 2 pizzichi di zucchero
- 20 g di lievito di birra fresco
- 450 g di farina
- 90 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 50 g di cipolla
- 1 spicchio di aglio
- 400 g di foglie di bietola, a pezzi (4-5 cm)
-
100
g di pomodoro in scatola
lub 100 g di pomodorini - 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino raso di sale
- 20 g di pinoli sgusciati leggermente tostati in padella
- 150 g di Feta
- 8 pomodorini, a metà
- 1 uovo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1821.6 kJ / 435.4 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 55.1 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 619.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di fregula con verdure insaporite
1h 10 min.
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30min
Insalata arcobaleno (TM6)
25 min.
Parmigiana di patate e zucchine con Affettatutto Bimby® (TM6)
1h 15 min.
Insalata di finocchi e arance
10 min.
Filetti di salmone con patate e zucchine (TM6)
1h 15 min.
Insalata di pasta con pomodori e spinaci
55 min.
Insalata di patate alla greca (TM6)
1h
Cous cous con Feta e melanzane
30min
Tra-pizza alla parmigiana di melanzane
5h 30 min
Bruschette integrali con asparagi, uova e Parmigiano Reggiano
1h
Insalata di pasta alla mediterranea
30min