Wersje kompatybilne
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 5 g di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati + 1 rametto intero
- 2 g di salvia fresca
- 2 g di timo fresco
- 2 cucchiai di senape
- 2 spicchi di aglio
- 800 - 1000 g di coppa di maiale
- 2 mele, a tocchetti grandi (4 cm)
Composta di cipolle
- 400 g di cipolle rosse di Tropea a fette sottili
- 200 g di zucchero di canna
- 80 g di aceto balsamico
- 10 g di miele
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2114.5 kJ / 505.3 kcal
- Białko
- 35.6 g
- Węglowodany
- 47.5 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 262.3 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata con melanzane e scamorza
1h 30 min.
Stinco di maiale con patate
2h
Pâté di vitello in gelatina
8h 30 min.
Crepês asparagi e salsiccia
1hod. 50min
Salmone marinato
2h 30min
Filetto di maiale con salsa ai cachi
2h
Sformato tricolore
1h 30 min.
Insalata nizzarda
30min
Lasagna radicchio e salsiccia
2h
Caramelle di pesce con vongole e zucchine
1h 45 min.
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30 min.
Lasagne zucca e salsiccia
2h