Urządzenia i Akcesoria
Pieczona owsianka z borówkami i orzechami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
masło miękkie, do natłuszczenia
-
180 g borówek amerykańskich
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych, plus dodatkowa ilość do dekoracji50 g orzechów pekan plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
200 g płatków owsianych błyskawicznych lub górskich
-
200 g mleka
-
250 g musu jabłkowego
-
2 jajka
-
50 g miodu, płynnego50 g syropu klonowego
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
½ - ¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
254.4 mg
Białko
14.8 g
Kalorie
1827 kJ /
436.7 kcal
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
61.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DRUGIE ŚNIADANIA CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kakaowa jaglanka z bananem i migdałami
40 min
Gruszki pod kruszonką
35 min
Czekoladowa owsianka z gruszką i masłem orzechowym
15 min
Budyń jaglany z borówkami i masłem orzechowym
40 min
Cynamonowa owsianka z borówkami i kokosem
15 min
Pieczona owsianka z kremem pistacjowym i malinami
25 min
Owsianka daktylowa
15 min
Kakaowa owsianka z nasionami chia i masłem orzechowym
20 min
Jaglanka à la Snickers w słoiczkach
55 min
Pieczona owsianka à la szarlotka
45 min
Pieczona owsianka z czekoladą i owocami jagodowymi
30 min
Nocna owsianka w słoiczkach
10 godz.