
Urządzenia i Akcesoria
Pieczona owsianka z borówkami i orzechami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
masło miękkie, do natłuszczenia
-
180 g borówek amerykańskich
-
50 g orzechów pekan plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
200 g płatków owsianych błyskawicznych lub górskich
-
200 g mleka
-
250 g musu jabłkowego
-
2 jajka
-
50 g syropu klonowego
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
½ - ¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
436.7 kcal /
1827 kJ
Białko
14.8 g
Tłuszcz
16.7 g
Węglowodany
61.1 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Sód
254.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DRUGIE ŚNIADANIA CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska