
Urządzenia i Akcesoria
Pieczona owsianka z borówkami i orzechami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
masło miękkie, do natłuszczenia
-
borówek amerykańskich180 g
-
orzechów pekan plus dodatkowa ilość do dekoracji50 g
-
płatków owsianych błyskawicznych lub górskich200 g
-
mleka200 g
-
musu jabłkowego250 g
-
jajka2
-
syropu klonowego50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
cynamonu, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
proszku do pieczenia½ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
436.7 kcal /
1827 kJ
Białko
14.8 g
Tłuszcz
16.7 g
Węglowodany
61.1 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Sód
254.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DRUGIE ŚNIADANIA CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska