Urządzenia i Akcesoria
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
300 g
Składniki
-
orzechów nerkowca80 g
-
czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej odsączonej, pokrojonej na kawałki100 - 120 g
-
suszonych pomidorów, w oleju (ok. 10 szt.), odsączonych (olej zachować), przekrojonych na pół100 g
-
oleju pozostałego po odsączeniu pomidorów30 g
-
ząbek czosnku½ - 1
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżeczki
-
soli (opcjonalnie)½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
336 kcal /
1405.7 kJ
Białko
10.2 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
29.9 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
88.2 mg