Pasta z pieczonej papryki i orzechów

4.9 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
300 g

Składniki

  • 80 g orzechów nerkowca
    80 g migdałów, blanszowanych
  • 100 - 120 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej odsączonej, pokrojonej na kawałki
  • 100 g suszonych pomidorów, w oleju (ok. 10 szt.), odsączonych (olej zachować), przekrojonych na pół
  • 30 g oleju pozostałego po odsączeniu pomidorów
    30 g oliwy z oliwek
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki soli (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 336 kcal / 1405.7 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 29.9 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 88.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...