Urządzenia i Akcesoria
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
300 g
Składniki
-
80 g orzechów nerkowca
-
100 - 120 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej odsączonej, pokrojonej na kawałki
-
100 g suszonych pomidorów, w oleju (ok. 10 szt.), odsączonych (olej zachować), przekrojonych na pół
-
30 g oleju pozostałego po odsączeniu pomidorów
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki soli (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
336 kcal /
1405.7 kJ
Białko
10.2 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
29.9 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
88.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6)
25 min
Ślimaczki z kurczakiem gyros
1 godz.
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
55 min
Koreańska surówka z ogórków (TM6)
5 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6)
20 min
Bezglutenowy chlebek z daktylami i jabłkami
1 godz. 30 min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM6)
30 min
Spiralizowane suszone jabłka z czekoladą (TM6)
6 godz. 15 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 min
Serowe gofry z kurczaka (low carb)
25 min