Urządzenia i Akcesoria
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
300 g
Składniki
-
80 g orzechów nerkowca
-
100 - 120 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej odsączonej, pokrojonej na kawałki
-
100 g suszonych pomidorów, w oleju (ok. 10 szt.), odsączonych (olej zachować), przekrojonych na pół
-
30 g oleju pozostałego po odsączeniu pomidorów
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki soli (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
336 kcal /
1405.7 kJ
Białko
10.2 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
29.9 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
88.2 mg