Urządzenia i Akcesoria
Placuszki żytnie z figami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
1 porcja
Składniki
-
80 g banana, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
-
25 g mąki żytniej razowej
-
1 szczypta soli
-
olej do smażenia
-
3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego (ok. 75 g)
-
1 - 2 figi pokrojone w plastry
-
cynamon, mielony do oprószenia
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
306.8 mg
Białko
17.9 g
Kalorie
1593.8 kJ /
380.9 kcal
Tłuszcz
11.5 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
54.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Placki z ricotty z sosem z suszonych owoców
1 godz. 25 min
Gofry z kawą zbożową i truskawkami
35 min
Owsiane syrniki z czekoladą (bez cukru)
15 min
Fondant czekoladowy (bez glutenu, low carb)
25 min
Omlet à la leśny mech
15 min
Dutch Baby (pieczony naleśnik) na napoju roślinnym z kremem daktylowym
1 godz. 45 min
Placki jaglane
40 min
Jaglany koktajl z tahini
15 min
Zielone pancakes z tofu
15 min
Pełnoziarniste placki jogurtowe
15 min
Placki z serka wiejskiego z sosem owocowym
30 min
Proteinowe placki z owocami
15 min