Urządzenia i Akcesoria
Placuszki żytnie z figami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
1 porcja
Składniki
-
80 g banana, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
-
25 g mąki żytniej razowej
-
1 szczypta soli
-
olej do smażenia
-
3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego (ok. 75 g)
-
1 - 2 figi pokrojone w plastry
-
cynamon, mielony do oprószenia
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
306.8 mg
Białko
17.9 g
Kalorie
1593.8 kJ /
380.9 kcal
Tłuszcz
11.5 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
54.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Omlet à la leśny mech
15 min
Nocna owsianka z siemieniem lnianym i jogurtem matcha
8 godz.
Wrapy z cukinii z serkiem i szynką (low carb)
45 min
Gryczano-orkiszowe placki z bananem
25 min
Dutch Baby (pieczony naleśnik) na napoju roślinnym z kremem daktylowym
1 godz. 45 min
Pieczona owsianka z borówkami i orzechami
1 godz.
Pieczona owsianka czekoladowa z wiśniami
30 min
Zielone pancakes z tofu
15 min
Pieczona owsianka à la szarlotka
45 min
Proteinowe placki z owocami
15 min
Owsiane syrniki z czekoladą (bez cukru)
15 min
Ciasteczka owsiane z żurawiną i pestkami dyni
50 min