
Urządzenia i Akcesoria
Placuszki żytnie z figami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
1 porcja
Składniki
-
banana, dojrzałego pokrojonego na kawałki80 g
-
jajka2
-
mąki żytniej razowej25 g
-
soli1 szczypta
-
olej do smażenia
-
jogurtu naturalnego gęstego (ok. 75 g)3 łyżki
-
figi pokrojone w plastry1 - 2
-
cynamon, mielony do oprószenia
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
380.9 kcal /
1593.8 kJ
Białko
17.9 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
54.8 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
306.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
35 min
Zielone pancakes z tofu
15 min
Gruszki pod kruszonką
35 min
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
Brak ocen
Gryczano-orkiszowe placki z bananem
25 min
Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM6)
40 min
Rogaliki orzechowe
2 godz.
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Owsiane placki bananowo-migdałowe
20 min
Kanapki z pastą z fasoli
5 min
Pełnoziarniste placki jogurtowe
15 min
Proteinowe placki z owocami
15 min