Urządzenia i Akcesoria
Placuszki żytnie z figami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
1 porcja
Składniki
-
80 g banana, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
-
25 g mąki żytniej razowej
-
1 szczypta soli
-
olej do smażenia
-
3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego (ok. 75 g)
-
1 - 2 figi pokrojone w plastry
-
cynamon, mielony do oprószenia
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
306.8 mg
Białko
17.9 g
Kalorie
1593.8 kJ /
380.9 kcal
Tłuszcz
11.5 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
54.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wysokobiałkowa rolada z serka wiejskiego z indykiem i pieczarkami
40 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM5)
25 min
Owsiane syrniki z czekoladą (bez cukru)
15 min
Różowe gofry z kremem i owocami
30 min
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM5)
15 min
Pełnoziarniste placki jogurtowe
15 min
Gofry w stylu tostów francuskich z owocami jagodowymi
30 min
Proteinowe smoothie z bananem i daktylami
5 min
Owsianka dyniowa
25 min
Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym
45 min
Pieczona owsianka à la szarlotka
45 min
Pieczona owsianka z czekoladą i owocami jagodowymi
30 min