Urządzenia i Akcesoria
Kuskus perłowy z warzywami na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
1200 g wody
-
5 g oleju
-
1 ½ łyżeczki soli
-
200 g kuskusu perłowego
-
500 g warzyw, mieszanych np. różyczek brokułu, różyczek kalafiora lub 1-2 cm plastrów cukinii, pieczarek, papryki, bez gniazd nasiennych
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych lub dowolnej mieszanki suszonych ziół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1156.2 mg
Białko
8.5 g
Kalorie
1073.8 kJ /
256.7 kcal
Tłuszcz
2.6 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
51.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gotowanie kaszy jęczmiennej pęczak
35 min
Gotowanie kaszy bulgur
25 min
Gotowanie kaszy jęczmiennej
20 min
Gotowanie kaszy gryczanej
25 min
Gotowanie 300 g ryżu brązowego, długoziarnistego
55 min
Gotowanie 200 g kaszy orkiszowej pęczak
35 min
Gotowanie 400 g kaszy bulgur
35 min
Gotowanie 300 g kaszy bulgur
35 min
Gotowanie 200 g kaszy bulgur
35 min
Gotowanie 300 g ryżu parboiled
35 min
Gotowanie ryżu
25 min
Potrawka z jagnięciny z kaszą kuskus
50 min