Urządzenia i Akcesoria
Kuskus perłowy z warzywami na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
1200 g wody
-
5 g oleju
-
1 ½ łyżeczki soli
-
200 g kuskusu perłowego
-
500 g warzyw, mieszanych np. różyczek brokułu, różyczek kalafiora lub 1-2 cm plastrów cukinii, pieczarek, papryki, bez gniazd nasiennych
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych lub dowolnej mieszanki suszonych ziół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1156.2 mg
Białko
8.5 g
Kalorie
1073.8 kJ /
256.7 kcal
Tłuszcz
2.6 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
51.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gotowanie ziemniaków w wodzie
55 min
Gotowanie kaszy pęczak i warzyw na parze (w stacji Thermomix Friend®)
40 min
Gotowanie kaszy jęczmiennej pęczak
35 min
Gotowanie kaszy bulgur
25 min
Gotowanie kaszy jęczmiennej
20 min
Gotowanie kaszy gryczanej
25 min
Gotowanie 400 g kaszy bulgur
35 min
Gotowanie 300 g kaszy bulgur
35 min
Gotowanie 200 g kaszy bulgur
35 min
Gotowanie 400 g kaszy jaglanej
45 min
Gotowanie 300 g ryżu parboiled
35 min
Gotowanie ryżu
25 min