
Urządzenia i Akcesoria
Kuskus perłowy z warzywami na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
1200 g wody
-
5 g oleju
-
1 ½ łyżeczki soli
-
200 g kuskusu perłowego
-
500 g warzyw, mieszanych np. różyczek brokułu, różyczek kalafiora lub 1-2 cm plastrów cukinii, pieczarek, papryki, bez gniazd nasiennych
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych lub dowolnej mieszanki suszonych ziół
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
256.7 kcal /
1073.8 kJ
Białko
8.5 g
Tłuszcz
2.6 g
Węglowodany
51.3 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
1156.2 mg