Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g long grain rice or jasmine rice, rinsed well and drained
- 1 tsp sea salt
- 3 tsp sesame oil
- 150 g chicken breast
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 - 2 pinches ground white pepper, adjust to taste
- 1500 g water
- 1 spring onion/green onion, sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 725.7 kJ / 173.5 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 350 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Congee
1h 30 min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1h 25min
Hand Ripped Cabbage
20 min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25min
Braised Mushroom With Broccoli And Beancurd Sheets
35min
Savory Rice Porridge (Congee)
35min
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
1h 30 min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1h 5min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min
Cantonese Steamed Fish
40 Min
Chicken Porridge
1 Std. 10 Min