Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g long grain rice or jasmine rice, rinsed well and drained
- 1 tsp sea salt
- 3 tsp sesame oil
- 150 g chicken breast
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 - 2 pinches ground white pepper, adjust to taste
- 1500 g water
- 1 spring onion/green onion, sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 725.7 kJ / 173.5 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 350 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cantonese Steamed Fish
40min
Chao qing cai (Chinese greens)
10 Min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1hod. 5min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 Std. 25 Min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 Min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1hod. 5min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 Std. 25 Min
One Pot Chicken Rice
50min
Braised Mushroom With Broccoli And Beancurd Sheets
35 min
Chicken Congee
1 godz. 30 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15 Min