Wersje kompatybilne
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g chicken thigh fillets
- 10 g light soy sauce
- ¼ tsp ground white pepper
- 3 eggs
- 1560 g water
- 1 ½ tsp sea salt
- 50 g fresh ginger
- 10 g garlic cloves
- 30 g vegetable oil
- 300 g long grain white rice
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 pandan leaves (see Tips)
- 50 g onion
- 70 g potato, cut into cubes (1 cm)
- 70 g tomato, cut into wedges
- 120 g carrot, cut into cubes (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2444.4 kJ / 584.2 kcal
- Białko
- 35.2 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 1008.2 mg
Alternatywne przepisy
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 Std. 25 Min
Pad kra pow
45min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 Min
Nasi Lemak
45min
Tom Yam Mee Hoon
30min
Thai Steamed Fish With Lime
30min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15 Min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 Min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 Std. 25 Min
All-in-one chicken congee
35min
Chicken Porridge
1 Std. 10 Min