Urządzenia i Akcesoria
Ayam kapitan (chicken curry)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
dried red chillies trimmed and deseeded if preferred6 - 12
-
warm water for soaking
-
vegetable oil40 g
-
fresh long red chillies trimmed and deseeded if preferred4 - 8
-
garlic cloves2
-
eschalots100 g
-
red onion100 g
-
candlenuts (see Tips)2
-
piece fresh turmeric peeled5 cm
-
shrimp paste (see Tips)½ tsp
-
water20 g
-
chicken lovely legs (see Tips)4 - 6
-
coconut milk150 g
-
salt1 tsp
-
sugar1 tsp
-
lime juice2 tsp
-
fresh kaffir lime leaves6
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
777.4 mg
Białko
46.6 g
Kalorie
2052.9 kJ /
488.8 kcal
Tłuszcz
28.7 g
Błonnik
9.8 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 godz. 20 min
Mee Goreng Mamak
15 min
Nasi Lemak
45 min
Masala Squid
25 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 godz.
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 godz. 25 min
Nyonya Steamed Fish
45 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Nyonya Chicken Rendang
45 min