Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de queso manchego, en trozos
- 100 g de queso chihuahua, en trozos
- 60 g de queso cheddar, en trozos
- 500 g de frijoles cocidos, escurridos
- 3 chiles guajillo, sin rabo, desvenados y blanqueados, conserve un poco del líquido de la cocción
- 1 chile de árbol seco, sin rabo, desvenados y blanqueados, conserve un poco del líquido de la cocción
- 1 diente de ajo
- 65 g de cebolla
- 2 chiles chipotles adobados
- 1 chile jalapeño, en escabeche, conserve un poco del líquido
- ½ cda de sal
-
50
g de agua, de la cocción de los chiles
lub 50 g de agua - 30 g de manteca de cerdo
- totopos (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 6 porciones
- Kalorie
- 7866.8 kJ / 1880.2 kcal
- Białko
- 93 g
- Węglowodany
- 130.7 g
- Tłuszcz
- 113.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 62 g
- Błonnik
- 46.7 g
- Sód
- 8058.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de queso
40min
Barbacoa de res con salsa borracha (Nuevo León)
5h
Pozolillo de elote tierno estilo Michoacán
1u. 20min
Menudo de res rojo
6u.
Salsa azteca
30min
Lonches bañados tipo Gemma
55min
Marlin en escabeche estilo Sinaloa
20min
Frijoles puercos a mi manera
25min
Pollo a la naranja estilo Oriental
50min
Papitas negras
55min
Pay de guayaba con almendras
4h 30min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30 min