Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de chiles anchos, sin tallo ni semillas
- 30 g de chile pasilla, sin tallo ni semillas
- 65 g de agua caliente
-
750
g de lomo de cerdo, en trozos (5 cm)
lub 750 g de pierna de cerdo, en trozos (5 cm) - 250 g de jugo de naranja, recién exprimido
- 300 g de agua
- 130 g de cebolla, en trozos
- 5 dientes de ajo, pelados
- 1 cdita de orégano seco
- 1 cdita de comino en polvo
- 1 - 1 ½ cditas de sal fina, o al gusto
- 1 cdita de pimienta negra molida, o al gusto
-
35
g de vinagre de manzana
lub 35 g de vinagre blanco - 30 g de manteca de cerdo
- tortillas de harina
- ensalada mixta, para servir
- jitomate, en rebanadas para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3204 kJ / 763 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 958 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierna de cerdo a las hierbas
40 min
Adobo con carne
50 min
Chorizo norteño
30 min
Tacos al pastor chilangos
40 min
Carnitas de cerdo borrachas
1h
Salsa martajada
50 min
Pollo con mole TM6
1h
Birria de res estilo Jalisco
1 godz. 45 min
Barbacoa de res estilo Jalisco en cocción lenta TM6
4h 30min
Carne en chile negro (Black Diamond)
1 godz. 20 min
Carnitas
50 min
Cochito
50 min