Coctel de camarón estilo Acapulco

Coctel de camarón estilo Acapulco

4.5 38 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porciones

Składniki

  • 750 g de jitomate
  • 130 g de cebolla
  • 1 diente de ajo
  • 2 cdita de sal
  • 500 g de camarones pelados sin cabeza
  • 1 clavo de olor
  • 1 rama de canela
  • 20 g de azúcar morena
  • 20 g de miel de abeja
  • 40 g de vino blanco
  • 10 g de chile verde
  • 75 g de jugo de limón
  • 5 gotas de salsa Tabasco
  • ½ cdita de pimienta negra molida
  • 150 g de jitomate en cubitos
  • 20 g de cilantro picado
  • 70 g de hielos
  • 2 aguacate en rebanadas, para servir
  • galletas saladas para servir
  • limones para servir

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 278 kcal / 1167 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...