Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de jitomate, en cubitos
- 130 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 2 cdita de sal
- 500 g de camarones pelados, sin cabeza
- 1 clavo de olor
- 1 rama de canela
- 20 g de azúcar morena
- 20 g de miel de abeja
- 40 g de vino blanco
- 10 g de chile verde
- 75 g de jugo de limón
- 5 gotas de salsa Tabasco
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 20 g de cilantro, picado
- 70 g de hielos
- 2 aguacate, en rebanadas, para servir
- galletas saladas, para servir
- limones, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1167 kJ / 278 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Picadillo
25 min
Sopa de tortilla
40 min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Caldo tlalpeño
1 godz. 20 min
Enchiladas suizas
1h
Camarones a la mantequilla de ajo
35 min
Sopa de tortilla
25 min
Huevos rancheros
30 min
Chilaquiles rojos
25 min
Salsa verde cruda
5min
Salsa roja de molcajete
10min
Chilaquiles divorciados
1h