Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
- 600 - 800 g de coliflor, en trozos (4 cm)
- 100 g de cebolla blanca, en trozos
- 4 jitomates, en cuartos
- 1 chile verde, fresco, sin semillas
- 100 g de aceitunas verdes deshuesadas
- 65 g de hojas de cilantro
- 200 g de clamato
- ½ cdita de sal
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 60 g de jugo de limón amarillo
- 50 g de catsup
- 1 aguacate, en rebanadas finas
- tostadas, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 455.3 kJ / 108.8 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 438.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calabacitas con elote y cilantro
20p
Machaca de camarón (Black Diamond)
30 min.
Tinga de col
35p
Ceviche de tomate
15 min.
Chorizo de champiñones
20p
Ensalada de betabel sobre pan integral con queso panela TM6 (Pelar)
40 min
Chilaquiles rojos
25 min.
Ceviche de pepino y jícama
10 min.
Tamales de acelga con requesón (Black Diamond)
2 godz. 30 min
Agua de jamaica
20p
Salsa verde cocida
30 min.
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 godz. 30 min