Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de queso oaxaca, en trozo
- 500 g de agua
- 1 cucharadita de sal gruesa
- 660 g de plátano macho, maduro
- 1 cucharada de harina
- aceite, el necesario para freir
- de crema ácida, para a compañar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1202 kJ / 289 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Tacos de flor de Jamaica
1h
Pancita de hongos
1h
Enmoladas rellenas de plátano macho
30min
Bolitas de plátano macho
40min
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40min
Tlacoyos de pueblo rellenos de requesón
40min
Atole de arroz de la esquina
35min
Huauzontles en caldillo de jitomate
50 min
Plátanos machos rellenos de picadillo
2hod.
Enfrijoladas
30min
Esquites de feria
25 phút