Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de queso oaxaca, en trozo
- 500 g de agua
- 1 cucharadita de sal gruesa
- 660 g de plátano macho, maduro
- 1 cucharada de harina
- aceite, el necesario para freir
- de crema ácida, para a compañar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1202 kJ / 289 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40 min
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Chicharrón en salsa verde
35 min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30 min
Tlacoyos de pueblo rellenos de requesón
40 min
Esquites de feria
25 min
Mini gelatinas mosaico
5h
Huauzontles en caldillo de jitomate
50 min
Enfrijoladas
30 min
Pambazos CDMX
2h 30min
Tamales de Frijol
3h