![Spelt pastry Spelt pastry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c72d5b3eafd059b9a06c9ba3582a9b15/Derivates/29bf049c90e5545cbdcb68d78a79c66a755918d9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g unsalted butter, cut into small pieces (1-2 cm) and frozen
- 200 g wholemeal spelt flour, plus extra to dust
- 90 g chilled water
- ½ tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 8828.2 kJ / 2110 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 140.6 g
- Tłuszcz
- 167 g
- Tłuszcz nasycony
- 103.6 g
- Błonnik
- 21.4 g
- Sód
- 982.3 mg