Double ginger and pear cake

Double ginger and pear cake

4.1 13 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
16 portion

Składniki

Caramel
  • salted butter
    50 g
  • dark brown sugar
    100 g
  • pears (Bosc variety), cut into thin slices (5 mm) lengthways
    4
Ginger cake
  • stem ginger (approx. 60 g) (see Tips)
    6 pieces
  • salted butter
    125 g
  • golden syrup
    250 g
  • stem ginger syrup (from stem ginger jar)
    50 g
  • ground ginger
    1 ½ tbsp
  • ground cinnamon
    ¾ tsp
  • dark brown sugar
    150 g
  • self-raising flour
    375 g
  • bicarbonate of soda
    1 ½ tsp
  • eggs
    3
  • full cream milk
    360 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 352.5 kcal / 1480.6 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 11.2 g
Węglowodany 56.9 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Sód 426.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...