Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramel
- 50 g salted butter
- 100 g dark brown sugar
- 4 pears (Bosc variety), cut into thin slices (5 mm) lengthways
Ginger cake
- 6 pieces stem ginger (approx. 60 g) (see Tips)
- 125 g salted butter
- 250 g golden syrup
- 50 g stem ginger syrup (from stem ginger jar)
- 1 ½ tbsp ground ginger
- ¾ tsp ground cinnamon
- 150 g dark brown sugar
- 375 g self-raising flour
- 1 ½ tsp bicarbonate of soda
- 3 eggs
- 360 g full cream milk
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1480.6 kJ / 352.5 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 56.9 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 426.7 mg
Alternatywne przepisy
Fruit scones
30min
Gluten free fruit mince pies
1 Std. 15 Min
Christmas cake
196 godz. 35 min
Summer fruits in mulled cider syrup
45min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30min
Apple cake
1h
Apple sponge pudding
1h 20min
Whole orange cake with spiced syrup
2 Std. 20 Min
Lemon delicious
1h 5min
Stewed apples with walnut crumble topping
25min
Orange and almond cake
2 Std. 20 Min
Caribbean carrot cake
2h 10min