Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- unsalted butter, to grease
- 180 g plain flour, plus extra to dust
- 1 egg yolk
- 30 g chilled water
Filling
- 20 g oil
- 300 g leek, white part only, cut into slices (1-2 cm)
- 20 g brown sugar
- 10 g white vinegar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 3 eggs
- 1 - 2 pinches sea salt, to season
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to season
- 70 g Danish feta, crumbled
- 100 g cherry tomatoes, mixed, sliced as desired
- 8 anchovy fillets (optional)
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, to garnish
- mixed salad leaves, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1589.2 kJ / 378.4 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 402.3 mg
Alternatywne przepisy
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
3 godz. 5 min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55min
Beetroot carpaccio (Thermomix® Cutter)
Keine Bewertungen
Family chicken galette
1h 55 min
Middle Eastern lamb pizza pie (TM6)
2h
Fresh tomato tart
40min
Sweet potato quiche with prosciutto
1h 15min
Pumpkin and ricotta cannelloni
1h 20min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30min
Leek and ham tart
1h 55 min
Edna's lemon curd tea cakes
30min
Caramelised leek and feta tart
2 Std. 25 Min