Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g plums, stones removed and flesh cut into 6 wedges
- 300 g raspberries (fresh or frozen)
- 1 ½ tbsp brown sugar (see Tips)
- 2 tbsp orange juice
- 110 g self-raising flour, plus extra for dusting
- 80 g wholemeal spelt flour (see Tips)
- 1 tsp baking powder
- 90 g butter, chilled and cut into pieces (2-3 cm)
- 1 tsp ground cinnamon
- 2 eggs
- milk, for brushing
- pouring (whipping) cream, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 729 kJ / 173.5 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 24.6 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 167.2 mg
Alternatywne przepisy
Stone fruit crumble
1h 15min
Creamed rice pudding with apple and pear compote
30 min
Coconut-lime rice pudding with caramelised pineapple
45 min
Rice pudding
50 min
Speculaas
1h
Sultana, apple and custard scrolls
4h 30min
Milk jellies with poached stone fruit
5h
Chocolate ripple cheesecake towers
40 min
Gingerbread ice cream
10h 20 min
Almond shortcrust pastry
35 min
Apple sponge pudding
1 godz. 20 min
Tomato soup with ham and cheese wands
1 godz. 20 min