![Plum and raspberry cobbler Plum and raspberry cobbler](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D76CA219-A53A-45A3-966D-7E03ABD96245/Derivates/9B46892F-4E89-4159-AE65-A26733BE1E0F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g plums, stones removed and flesh cut into 6 wedges
- 300 g raspberries (fresh or frozen)
- 1 ½ tbsp brown sugar (see Tips)
- 2 tbsp orange juice
- 110 g self-raising flour, plus extra for dusting
- 80 g wholemeal spelt flour (see Tips)
- 1 tsp baking powder
- 90 g butter, chilled and cut into pieces (2-3 cm)
- 1 tsp ground cinnamon
- 2 eggs
- milk, for brushing
- pouring (whipping) cream, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 729 kJ / 173.5 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 24.6 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 167.2 mg
Alternatywne przepisy
Rhubarb crumble
45 min
Stewed apples with walnut crumble topping
25min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 min
Shortcrust pastry
5 min
Gluten free warm berry cobbler
45 min
Iced puff pastry
40 min
Hot cross buns
1 godz. 40 min
Apple sponge pudding
1 Std. 20 Min
Tomato soup with ham and cheese wands
1 Std. 20 Min
Gingerbread biscuits
2h 20min
Shortbread
1 godz.
Tomato pasta sauce
40 min