Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 40 g butter
- 2 Granny Smith apples, core removed and cut into quarters
- 8 fresh sage leaves
- 1 tbsp verjuice, or white wine vinegar
- 160 g day old bread, (approx. 3-4 slices), torn into pieces (3 cm)
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 450 gram
- Kalorie
- 3753 kJ / 891 kcal
- Białko
- 23.4 g
- Węglowodany
- 108 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.6 g
- Błonnik
- 24.3 g
- Sód
- 1300.1 mg
Alternatywne przepisy
Meatloaf with onion gravy
1h 30min
Bread Sauce
1u. 25min
Mango, ginger and chilli chutney
25h 10min
Summer fruits in mulled cider syrup
45min
Prune and orange stuffing
10min
Shortcrust pastry
5 min
Scottish Tablet
2h 15min
Tomato pasta sauce
40min
Tomato soup with ham and cheese wands
1u. 20min
Cranberry bacon stuffing
10min
Roast beef with Yorkshires and gravy
3 Std. 15 Min
Yorkshire Pudding
1h