Wersje kompatybilne
Sfogliatine di porri e finocchi al formaggio di capra
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di bulbi di finocchio, a metà o in quarti
- 200 g di porri, solo parte bianca
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ½ di cucchiaino di sale + q.b.
- 1 cucchiaino di pepe nero macinato
- 2 cucchiai di foglioline di timo fresco, lavate
- 100 g di caprino
- 2 uovo
- 100 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 460 g di pasta sfoglia pronta rettangolare (2 rotoli)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1031.5 kJ / 246.5 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 367.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 min.
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza
1h 30 min.
Quiche di zucca ed erbette
1h 30 min.
Crostata salata tricolore
1h 30 min.
Crostata di pomodori con pesto
1h 30 min.
Insalata di finocchi con arance e pinoli
20 min.
Torta salata asparagi e ricotta
1h
Insalata nizzarda
30min
Tortini pesca e fragola
1h
Cous cous con Feta e melanzane
30min
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
1h
Panna cotta alle pesche
3h 15 min