Merluzzo sottovuoto glassato al curry

Merluzzo sottovuoto glassato al curry

4.3 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Merluzzo
  • 1500 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
  • 400 g di filetti di merluzzo (4x100 g ciascuno, spessore 2 cm)
  • 4 pizzichi di sale
  • 4 pizzichi di zenzero in polvere
  • 4 pizzichi di pepe nero macinato
  • 2 cucchiaini di olio di sesamo
Glassa al curry
  • 30 g di scalogno a metà (30 g circa)
  • 15 g di zenzero, radice fresca pelata e tagliata a fettine sottili (2 mm circa)
  • 25 g di olio di sesamo
  • 180 g di latte di cocco, in barattolo
  • 1 - 2 pizzichi di sale
  • 1 cucchiaino di zucchero di canna
  • 1 cucchiaio di curry in polvere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 247.3 kcal / 1034.5 kJ
Białko 18.4 g
Tłuszcz 17.4 g
Węglowodany 4.6 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 1264.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...