Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 1200 g di asparagi verdi freschi, puliti
- 600 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 60 g di burro
- 60 g di Parmigiano Reggiano a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1038 kJ / 248 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Finocchi alla valdostana
40min
Zucchine alla menta
30min
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
50min
Cavolfiori gratinati
50min
Cavolini di Bruxelles gratinati
1h
Asparagi a vapore in salsa verde
40min
Carote tiepide alla salvia
35min
Broccoli in salsa di ceci
40min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1h 5 min
Asparagi al vapore in salsa olandese con pancetta
30min
Peperoni alla piemontese
55p
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55p