![Antica minestra ai broccoletti Antica minestra ai broccoletti](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E1338767-F242-49E5-A2A4-3D1F319DC270/Derivates/19276C78-0620-4CC8-95AD-AE3C4B463292.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g di farina di semola di grano duro
- 1040 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- ½ cipollotto a rondelle
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di cimette di broccoli
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1000 kJ / 239 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Millecosedde alla calabrese
1h 30min
Caldo verde
35min
Zuppa del nord
1 Std. 10 Min
Zuppa montanara
1 Std.
Minestra di grano saraceno e cicoria
55 Min
Zuppa di piselli secchi
1 Std. 25 Min
Zuppa di cavolfiore, broccolo romanesco e zucca
45min
Vellutata di coste
35min
Zuppa di quinoa
35min
Minestra lenticchie e spinaci
50 Min
Zuppa di bietole
35min
Zuppa di cavolo cappuccio
50 Min