
Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z burgerem i cheddarem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
chleba, lekko czerstwego pokrojonego na kawałki50 g
-
mleka100 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście2 gałązki
-
ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki50 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki70 g
-
mięsa, bez ścięgien i kości (wołowego, wieprzowego, drobiowego lub jagnięciny), pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka i wariant), częściowo zamrożonego w jednej warstwie (30-60 min)300 g
-
jajko1
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej½ łyżeczki
-
bułki4
-
liście sałaty4
-
pomidor pokrojony w plastry1
-
sera cheddar pokrojonego w plastry100 g
-
olej do smażenia
-
ketchup do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
313.5 kcal /
1311.5 kJ
Białko
27.6 g
Tłuszcz
14.9 g
Węglowodany
17.6 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Sód
816.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER III/2023
11 Przepisów
Polska
Polska