Kanapki z burgerem i cheddarem

Kanapki z burgerem i cheddarem

4.2 30 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • 50 g chleba, lekko czerstwego pokrojonego na kawałki
    50 g białej bułki, czerstwej, pokrojonej na kawałki
  • 100 g mleka
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 50 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
  • 70 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 300 g mięsa, bez ścięgien i kości (wołowego, wieprzowego, drobiowego lub jagnięciny), pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka i wariant), częściowo zamrożonego w jednej warstwie (30-60 min)
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • 4 bułki
  • 4 liście sałaty
  • 1 pomidor pokrojony w plastry
  • 100 g sera cheddar pokrojonego w plastry
  • olej do smażenia
  • ketchup do podania
    sos sriracha, do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 313.5 kcal / 1311.5 kJ
Białko 27.6 g
Tłuszcz 14.9 g
Węglowodany 17.6 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Sód 816.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...