
Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z burgerem i cheddarem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
50 g chleba, lekko czerstwego pokrojonego na kawałki
-
100 g mleka
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
70 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
300 g mięsa, bez ścięgien i kości (wołowego, wieprzowego, drobiowego lub jagnięciny), pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka i wariant), częściowo zamrożonego w jednej warstwie (30-60 min)
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
4 bułki
-
4 liście sałaty
-
1 pomidor pokrojony w plastry
-
100 g sera cheddar pokrojonego w plastry
-
olej do smażenia
-
ketchup do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
313.5 kcal /
1311.5 kJ
Białko
27.6 g
Tłuszcz
14.9 g
Węglowodany
17.6 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Sód
816.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER III/2023
11 Przepisów
Polska
Polska