
Urządzenia i Akcesoria
Ognisty kurczak z warzywną surówką
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
Ognisty kurczak
-
3 ząbki czosnku
-
4 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych
-
2 - 4 papryczki chili bird's eye, suszone (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
100 g oleju
-
50 g czerwonego octu winnego
-
1 tuszka z kurczaka w całości (ok. 1500 g)
Warzywna surówka
-
500 g warzyw, mieszanych pokrojonych na kawałki, np. seler, marchewka, papryka, brokuły
-
100 g majonezu
-
1 ½ łyżki musztardy
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1290.2 kcal /
5398.3 kJ
Białko
74.3 g
Tłuszcz
102.1 g
Węglowodany
17.3 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
22.5 g
Sód
1914.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 20 min
Pieczone piersi z kurczaka w pięciu smakach z ryżem i warzywami
1 godz. 20 min
Kurczak po peruwiańsku z zielonym sosem i sałatką z awokado
10 godz. 30 min
Pikantna przyprawa BBQ
5 min
Wieprzowina vindaloo
4 godz. 15 min
Kurczak 65 z zielonym chutneyem
1 godz.
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min
Pikantny kurczak z ziemniakami i ziołowym dipem
4 godz. 30 min
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
45 min
Makaron udon z kaczką
25 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min