Urządzenia i Akcesoria
Ognisty kurczak z warzywną surówką
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
Ognisty kurczak
-
3 ząbki czosnku
-
4 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych
-
2 - 4 papryczki chili bird's eye, suszone (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
100 g oleju
-
50 g czerwonego octu winnego
-
1 tuszka z kurczaka w całości (ok. 1500 g)
Warzywna surówka
-
500 g warzyw, mieszanych pokrojonych na kawałki, np. seler, marchewka, papryka, brokuły
-
100 g majonezu
-
1 ½ łyżki musztardy
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1914.9 mg
Białko
74.3 g
Kalorie
5398.3 kJ /
1290.2 kcal
Tłuszcz
102.1 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
22.5 g
Węglowodany
17.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczone piersi z kurczaka w pięciu smakach z ryżem i warzywami
1 godz. 20 min
Jamajski kurczak jerk
1 godz. 50 min
Kurczak po peruwiańsku z zielonym sosem i sałatką z awokado
10 godz. 30 min
Steki marynowane w kawie i sałatka z dressingiem owocowym
4 godz. 30 min
Kurczak 65 z zielonym chutneyem
1 godz.
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1 godz. 30 min
Pieczony kurczak w winie (Coq au vin)
2 godz.
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 20 min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min
Pikantny kurczak z ziemniakami i ziołowym dipem
4 godz. 30 min
Skrzydełka w przyprawie pięciu smaków
45 min
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1 godz. 10 min