Urządzenia i Akcesoria
Parówki-serca z jajkiem sadzonym; Sos pomidorowo-paprykowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
Parówki-serca z jajkiem sadzonym
-
400 g wody o temperaturze pokojowej
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia papieru
-
4 parówki ok. 15 cm długości, bez osłonek
-
4 jajka rozmiar M, schłodzone
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia jajek
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
200 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki200 g krojonych pomidorów, z puszki
-
½ czerwonej papryki (ok. 100 g), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
½ łyżeczki mieszanych ziół, suszonych np. oregano, tymianku, ziół prowansalskich
-
1 szczypta cukru (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
626.8 mg
Białko
12.8 g
Kalorie
1287.5 kJ /
307.5 kcal
Tłuszcz
25.8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wino musujące z sorbetem malinowym
55 min
Wschodnioeuropejski brunch
1 godz. 30 min
Angielski brunch
50 min
Omlet grecki
35 min
Croque Madame
35 min
Gotowanie ziemniaków (w stacji Thermomix Friend®)
35 min
Sznycle pod kołderką warzywną z ziemniakami i sałatką Cezar; Lody wiśniowe
45 min
Frytki z warzyw z domową mieszanką przypraw
1 godz. 5 min
Tortille z warzywami i szynką
30 min
Jajecznica z kiełbasą na parze
30 min
Kanapki z pulpetami z kurczaka
1 godz.
Omlet z brokułami i szynką
35 min