
Urządzenia i Akcesoria
Słodki chlebek cukiniowo-bananowy z orzechami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porcji
Składniki
-
cukinii pokrojonej na kawałki180 g
-
orzechów włoskich, łuskanych60 g
-
orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką80 g
-
rozmarynu, świeżego (opcjonalnie) tylko liście1 gałązka
-
bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki200 g
-
daktyli, suszonych, bez pestek miękkich (patrz wskazówka)130 g
-
jajka3
-
miodu40 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego60 g
-
napoju migdałowego, niesłodzonego (patrz wskazówka i wariant)40 g
-
oleju kokosowego120 g
-
mąki orkiszowej, białej300 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
408.3 kcal /
1708.2 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
47.8 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Sód
102.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wegańskie lody bananowe z 3 składników
5 min
Dutch Baby (pieczony naleśnik) na napoju roślinnym z kremem daktylowym
1 godz. 45 min
Wegańskie świąteczne ciasto z bakaliami
27 godz. 10 min
Babeczki brownie z dynią
1 godz. 30 min
Owsianka z orzechów i ziaren; Smoothie buraczane
25 min
Pudding chlebowy z owocami jagodowymi
9 godz.
Gryczano-orkiszowe placki z bananem
25 min
Bułki jogurtowe z suszonymi owocami
2 godz.
Bułeczki z batatów
3 godz. 20 min
Placki z serka wiejskiego z sosem owocowym
30 min
Racuchy na maślance
30 min
Amerykański chlebek bananowy
1 godz. 50 min