Słodki chlebek cukiniowo-bananowy z orzechami

Słodki chlebek cukiniowo-bananowy z orzechami

4.7 100 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porcji

Składniki

  • 180 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 60 g orzechów włoskich, łuskanych
    60 g migdałów, ze skórką
  • 80 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego (opcjonalnie) tylko liście
    1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
  • 200 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
  • 130 g daktyli, suszonych, bez pestek miękkich (patrz wskazówka)
  • 3 jajka
  • 40 g miodu
  • 60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 40 g napoju migdałowego, niesłodzonego (patrz wskazówka i wariant)
  • 120 g oleju kokosowego
  • 300 g mąki orkiszowej, białej
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 408.3 kcal / 1708.2 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 47.8 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 11.7 g
Sód 102.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...