Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g d'eau
- 1 ½ cube de bouillon
- 40 g de beurre, en morceaux
- 60 g de farine
- 40 g de concentré de tomate
- du sel
- du poivre moulu
- 10 g de vinaigre de vin
- 6 cornichons, en rondelles
- ¼ de c. à café de sauce au piment, type Tabasco®
- Wartości odżywcze
- na 850 g
- Kalorie
- 2403.2 kJ / 574.4 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 59.5 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.2 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 5501 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté poireau-pomme de terre
1 godz.
Chutney de mûres et d'oignons
6 godz. 50 min
Purée mousseline
40min
Blanquette de veau
1 godz.
Blanquette de veau cuisson lente
2 Std. 10 Min
Cuisse de canard aux légumes, sauce aux myrtilles
3 Std. 30 Min
Matelote de roussette au vin rouge
1h 30min
Truite sauce hollandaise et légumes vapeur
50min
Sauce madère
35min
Sauce Messine
10min
Crème pâtissière au chocolat
30 min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min