Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g d'eau
- 1 ½ cube de bouillon
- 40 g de beurre, en morceaux
- 60 g de farine
- 40 g de concentré de tomate
- du sel
- du poivre moulu
- 10 g de vinaigre de vin
- 6 cornichons, en rondelles
- ¼ de c. à café de sauce au piment, type Tabasco®
- Wartości odżywcze
- na 850 g
- Kalorie
- 2403.2 kJ / 574.4 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 59.5 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.2 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 5501 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce au thon
5 Min
Cuisse de lapin, carottes et pruneaux
3h
Filet de lieu noir et sauce échalotes sous-vide
40min
Truite sauce hollandaise et légumes vapeur
50min
Yaourt grec anisé, coulis de groseilles et miel
35min
Potjevleesch (terrine de Dunkerque à la viande)
12h
Sauce au poivre
25min
Beurre d'escargot
10min
Sauce Messine
10min
Rognons de veau sauce madère
20min
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1h 10min
Flan sans pâte
6u.