Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait entier
- 1 c. à café de vanille en poudre
- 15 g de sucre de canne complet non raffiné
- 2 œufs
- 25 g de fécule de maïs
- le zeste d'une orange non traitée
- 25 g de crème liquide entière
- 1 c. à café de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 595 kJ / 142 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Crème dessert
15 Min
Crème dessert aux speculoos
6 godz. 20 min
Œufs au lait et à la vanille
5sa
Crèmes au chocolat light
1h 25min
Crème au praliné
2h 20min
Crème dessert à la vanille
3h 40min
Crème dessert à la chicorée
15 Min
Crème dessert aux noisettes
2 godz. 40 min
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6h 45min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45min
Crème au café
2sa 30 dk
Petits pots de crème à la vanille
1h 35min